Весела Абетка

Вчимося читати!

Що Вівторка та Четверга ІІ заняття

Усі батьки рано чи пізно стикаються з такими завданнями: як навчити дитину буквам, як це зробити правильно, щоб не відбити у малюка бажання, і якими методами найкраще скористатися.

Деякі діти починають впізнавати букви у віці від 2 до 3 років та можуть визначати більшість букв до 4 років. Це означає, що Ви можете починати вчити з дитиною абетку, коли їй буде близько 3 років. Звичайно, не варто чекати, що дитина відразу ж запам’ятає багато букв, на це потрібен час.

Головні правила по яким ми навчаємо дитину буквам та читати:

  • Щоб дитина вивчила алфавіт, не потрібно насильно змушувати її.
  • Найбільш сприятливою для вивчення літер є ігрова форма навчання.
  • Починати заняття варто тоді, коли у дитини з’являється інтерес до букв.
  • Кращий спосіб вивчити абетку –  викликати цікавість малюка.
  • Підібрані цікаві ігри, в які дитина буде щиро хотіти грати.
  • Закріплювати засвоєний матеріал дуже важливо.

Вивчаємо алфавіт в 4 роки

Заняття з чотирирічним малюком проводяться аналогічно, як і для трирічної дитини. Для вивчення букв також використовуються ігри. Можна продовжити складати букви з предметів.

Викладачі обов’язково включають нові ігри. У грі використовують набір картинок, із зображеними на них предметами, які починаються на різні літери. Викладаються 3-4 картинки і певна буква алфавіту, і дитина шукає зображення та предмети, що починаються на неї.

Вивчаємо алфавіт в 5 років

У віці 5 років дитина вже усвідомлено проявляє інтерес до читання. Вона розуміє, що з букв можна складати слова, а зі слів – пропозиції. П’ятирічний малюк може самостійно без підказок, за допомогою підручних предметів складати букви, ліпити їх з пластиліну.

Для чотирьох- і п’ятирічних діток є спеціальний робочий зошит «Вивчаємо букви», по якому вони можуть займатися. У цьому віці головне, щоб дитина правильно і зв’язно говорила.

Вивчаємо алфавіт в 6 років

6 років – найкращий період, коли дитина може швидко запам’ятати алфавіт і почати читати. Тому батькам не варто хвилюватися, якщо до цього часу їх малюк не виявляв ніякого прагнення до вивчення літер. У 6 років дитина може вивчити алфавіт куди швидше, ніж в 3 роки.

Послідовні заняття з використанням букваря сприяють тому, що паралельно з вивченням алфавіту, шестирічна дитина вчиться читати.